Zinsenbesteuerung - quo vadis? - Schemmel, L.
Diskusia ku zmenám v zdanení úrokov v SRN. Stanovisko ústavného súdu k zákonom. Problém zohľadnenia znehodnotenia peňazí infláciou v zdanení úrokov. Úroky ako jediný zdroj krytia životných nákladov a zaopatrenia v starobe. Makroekonomické záujmy pri zdanení úrokov. Kontrolné informácie a daň zo zdrojov. Bankové výnosy a ústavnosť.