<The> contradictions of the marketless market: self-financing in the Soviet industrial enterprise, 1986-1990. - Filtzer, D.A
Legislatívne a inštitucionálne zmeny v štatúte a vnútorných operáciách sovietskych podnikov v období adaptácie na trhovú ekonomiku. Rozvoj samofinancovania podnikov - všeobecné výsledky prvej etapy. Makro- a mikroekonomické problémy samofinancovania. Deregulácia cien a kríza v zásobovaní. Pokles investícií. Situácia na trhu práce a politická budúcnosť ekonomickej reformy.