Banki: protivorečija i vozmožnyje rešenija problem. - Pjatnenkov, V.
História prestavby úverového systému. Vytvorenie špecializovaných bánk, pripútaných k rezortom, negatívne dôsledky. Systém obmedzení a kontroly činnosti komerčných bánk v krajinách s trhovou ekonomikou. Úloha ústredných emisných bánk.