Bankovní dohled. Rozhovor s vrchním ředitelem SBČS ing. Štefanem Veselovským. - Veselovský, Š.
Nevyhnutnosť zavedenia bankového dozoru do čs. bankovníctva. ŠBČS ako inštitúcia vykonávajúca tento dozor. Podstata činnosti obsiahnutá pod pojmom "bankový dozor". Vytvorenie pravidiel pre podnikanie bánk. Charakteristika pravidiel opatrného podnikania bánk. Opatrenia a pravidlá pre povoľovanie činnosti novým bankám. Platnosť pravidiel pre pobočky zahraničných bánk. Stanovisko k praniu špinavých peňazí.