Chtějí banky naše peníze? - Vandurková, N.
Najlepším riešením pre občanov vlastniacich devízové prostriedky je, uložiť ich na devízový účet poverených peňažných ústavov. Ak ide o devízové prostriedky presahujúce protihodnotu 5000 Kčs, je podľa zákona č. 528/1990 Zb. povinnosťou uložiť ich na devízový účet. Výsledky ankety o službách, ktoré v tejto oblasti poskytujú štyri vytypované banky - Československá obchodná banka, Komerčná banka, Česká spořitelna a Agrobanka.