Do bankovnictví vstupuje konkurence. Nový zákon č. 21/1992 Sb., o bankách, platí od 1. února. - Hartlová, V.
Pri príprave zákona sa prihliadalo k smerniciam ES. Zákon definuje banku, určuje jej právnu formu, umožňuje pôsobenie pobočiek zahraničných bánk, upravuje účtovníctvo (v súlade so zákonom o účtovníctve), novo koncipuje bankový dohľad, upravuje vzťahy medzi bankou a klientami i štátnu záruku za vklady fyzických osôb.