Experiencias de la banca de desarrollo ecuatoriana.
Banka má za hlavný účel financovania prioritných štátnych projektov veľkých jednotiek Ekvádora. Má kapitál cca 1 mld dolárov. Financuje ťažbu nafty, podporuje poľnohospodárstvo a stavebníctvo, kde vytvorila 45000 nových zamestnaneckých miest.