Den'gi. - Ignatovskij, P.
Základné funkcie peňazí, spôsob ich využitia v socialistickej spoločnosti. Úloha zlata v peňažnom systéme. Peniaze ako miera hodnoty. Charakteristika papierových peňazí. Zákony peňažného obehu. Podpora stavebníctvu a idea samofinancovania. Peňažná reforma a jej vplyv.