Co říkají burzovní indexy. - Žák, J.
S obchodovaním na kapitálovom trhu súvisí aj tvorba jeho ukazovateľov - indikátorov kapitálového trhu. Indikátory musia byť transparentné, musia odrážať stav na kapitálovom trhu a monitorovať dlhodobé trendy, musia byť predstaviteľom trhového portfolia a meradlom pre posudzovanie výnosu kapitálu. Náčrt možných prístupov konštrukcie indexov kapitálového trhu.