<The> use of biased predictors in marketing research. - Hill, R.C
Multikolineárnosť môže spôsobiť problémy pri hodnotení modelov obvykle uplatňovaných pre analýzu cien a nákladov uvedenia na trhu. Analyzuje sa relatívna účinnosť viacerých vychýlených odhadov. Alternatívne odhady sa zvažujú z hľadiska problému hodnotenia modelov s kolineárnymi údajmi.