Vonkajšie aspekty budovania jednotného vnútorného trhu ES. - Černá, J.
Dobudovaný vnútorný jednotný trh ES sa bude podieľať na svetovom obchode 37 perc. Otázka, ako sa budú vyvíjať vzťahy medzi týmto trhom a nečlenskými krajinami. Orgány ES odmietajú názor, že by mohlo dôjsť k novému protekcionizmu voči nečlenským krajinám. Možno však očakávať preferenciu členských štátov ES pred ostatným svetom. Integrácia v oblasti spoločnej obchodnej politiky ES.