Debt-Equity Swap - variant zaobstarania kapitálu pre medzinárodné aktivity. - Oravec, Peter
Určitou parciálnou možnosťou pre zníženie politických rizík v zahraničnom obchode a pre aktivizáciu a mobilizáciu nedobytných štátnych úverov predstavujú swapové, t.j. výmenné obchody. Vzhľadom na rozsah existujúcich nedobytných pohľadávok je použiteľný Debt-Equity Swap (DES), pri ktorom zahraničné banky predávajú svoje pohľadávky firmám a podnikom, ktoré zamýšľajú investovať v danej dlžníckej krajine. Charakteristika výhod DES.