Zahraniční obchod dva roky poté. - Bautzová, Libuše
Od 1.1.1991 sa môže zahraničnoobchodnej činnosti venovať každá právnická i fyzická osoba. V r. 1991 sa prostredníctvom novo vzniknutých subjektov realizovalo 40 perc. vývozu a 35 perc. dovozu. Problematika budúcnosti takmer štyridsiatych "tradičných" zahraničnoobchodných firiem. Úlohy účelovej organizácie FINOP pri transformácii podnikov zahraničného obchodu na účastinné spoločnosti. Ukončenie jej činnosti a založenie účastinnej spoločnosti FINOP. Budúcnosť FMZO.