Zahraničněobchodní zóny v USA.
Tzv. zahraničnoobchodné zóny (Foreign Trade Zones) existujú už mnoho rokov aj v USA. Na tieto zóny na území USA sa nevzťahujú americké colné predpisy. Dva typy zón voľného obchodu: všeobecné zóny a subzóny. Určenie výhod zón zahraničného obchodu pre firmy. Možnosť obchádzať tzv. inverzné clá ako príčina rýchleho rozvoja týchto zón.