Nízka účinnost proexportní politiky. Zahraničněobchodní vztahy Československa v roce 1991. - Štouračová, Judita
Hodnotenie zahraničnoobchodných vzťahov ČSFR za r. 1991. Čs. vývoz sa v komparácii s r. 1990 za tri štvrťročia znížil o 10 perc. Výraznou bola v r. 1991 teritoriálna diverzifikácia. Najväčší pokles dynamiky vývozu i dovozu zaznamenal obchod s bývalými socialistickými krajinami a osobitne so ZSSR. Vo vzťahoch ČSFR s trhovými ekonomikami sa prejavujú tendencie zvyšovania dynamiky vývozu a znižovania dynamiky dovozov. Tovarová štruktúra zatiaľ nedokumentuje presadzovanie pozitívnych tendencií.