Rachunek porównawczy kosztów obslugi zobowiazan wobec zagranicy. - Rutkowski, J.
Nominálna a reálna úroková miera zahraničných úverov. Podmienky splatnosti kapitálových splátok. Náklady na emisiu cenných papierov. Prístup k medzinárodným úverom finančných inštitúcií a bánk pre rozvoj. Vplyv splácania dlhu a úrokov na platobnú bilanciu zadlženej krajiny. Prílev priamych zahraničných investícií a platobná bilancia hostiteľskej krajiny. Zásady rozdeľovania hrubého zisku zo zahraničných priamych investícií. Vplyv repatriácie zisku a kapitálu na platobnú bilanciu.