Razones y sinrazones del condicionamiento financiero supranacional en América Latina. - Griffith-Jones, S.
Spravovanie zahraničných dlhov "prípad od prípadu". Zlepšenie situácie finančného deficitu za "čerstvé peniaze". Platby dlhov nemajú pripustiť infláciu. Návrh na zmenu štruktúry tých istých trhov s tými istými výrobkami. Nemožnosť pripúšťania rastu zapríčiňujúcemu neodstraniteľné škody na ekológii.