Z pohledu mezinárodních bank. Úvěrová bonita Československa. - Helísek, Mojmír
Transformácia čs. ekonomiky vyžaduje rastúce čerpanie zahraničných úverových zdrojov, v ktorých veľký význam budú mať aj pôžičky zo súkromných bankových zdrojov. Aké šance má ČSFR na získanie úverov v podmienkach, kedy všeobecne klesá svetová miera úspor, zvyšuje sa dopyt po úveroch zo strany reformujúcich sa východoeurópskych krajín, rozvojových i vyspelých štátov a rastie opatrnosť bankárov. Prehľad vývoja úverovej bonity východoeurópskych štátov a ČSFR. Najvyššia úverová bonita ČSFR v rámci regiónu.