Economic policy within a European monetary union. - Pfaller, A.
Európska menová únia a úplné prenesenie zodpovednosti za menovú politiku na európsku ústrednú banku sa dostávajú do sféry politickej reality. Možnosti dosiahnutia cieľov hospodárskej politiky jednotlivých členských krajín v rámci menovej únie. Potenciálne problémy sa týkajú daňovej disciplíny, rozpočtovej politiky krajín, toku kapitálu, náhlych zmien ekonomického správania niektorej krajiny, tlakov na pohyb DEM, koordinácie príjmovej politiky, zamestnanosti, regionálneho prerozdeľovania medzi ekonomickými blokmi. Potreby koordinácie politiky.