European monetary union: no field for political compromise. - Scharrer, H.E
Prínosy a straty jednotlivých štátov ES a najmä SRN z vytvorenia Európskej hospodárskej a menovej únie. Priebeh vývoja európskeho menového systému od jeho vzniku. Nedostatočná možnosť ovplyvnenia rozhodovaní Bundesbank ako vedúcej sily v utváraní Jednotného menového systému zo strany ostatných štátov, sa pociťuje ako rozpor medzi politickou ideou jednotného Spoločenstva a jeho budúcim politickým zjednotením. Opatrenia, ktoré by mali byť zahrnuté do návrhu dohody k tejto otázke.