Fears of an Asian Yen Bloc are unfounded, says Frankel
Tézy práce amerického ekonóma skúmajúcej možnosti existencie bloku východoázijských krajín na vytvorenie obchodného a finančného priestoru obdobného Západnej Európe. Analýza výsledkov vnútroregionálneho obchodu neukazuje, že by tieto štáty viazali svoju menu na yen, ako konkurenciu severoamerického dolára. Vplyv Japonska sa prejavuje na finančných trhoch regiónu. Japonská vláda sa zatiaľ vyhýba snahe o konkurenčnú rolu yenu v svetovej ekonomike.