<La> banca de desarrollo en la integración y la apertura económica en América Latina. - Villamízar Angulo, J.E
Po úpadku začiatkom 90. rokov sa predkladajú návrhy na ekonomickú integráciu a otvorenie trhov Latinskej Ameriky, k čomu má Banka pre rozvoj podstatne prispieť.