Paralela v mnohém poučná. Rakousko před branami ES. - Matějček, P.
Rakúsko v r. 1991 získalo tzv. AVIS, čo je stanovisko komisie ES pre zahájenie prijímacej procedúry ku vstupu do ES. Charakteristika ekonomických parametrov tejto krajiny: rozpočtovej politiky, peňažnej politiky, ochranárstva a štátnych monopolov, poľnohospodárstva a štruktúrnej politiky. Opatrenia, ktoré bude ešte musieť táto krajina uskutočniť, aby sa ku koncu r. 1994 mohla stať plnoprávnym členom ES.