After 1992: The European Community and the redistribution of rents. - Peirce, W.S
Úvahy k analýze nákladov a prínosov zmien v krajinách Európskych spoločenstiev, ktoré v súčasnosti prebiehajú. Upozorňuje sa na nebezpečenstvo monopolizácie a snahy po získaní renty (rent seeking) vzhľadom na inštitucionálnu šruktúru a spôsoby rozhodovania v rámci ES. Ukazuje sa, že ekonomické výhody integrácie môžu byť za určitých okolností iba dočasné.