Ekonomičeskij sojuz: celi i puti formirovanija. - Valentej, S.
Hospodársko-politická situácia v období vytvárania Ekonomického spoločenstva suverénnych štátov. Princíp dostačujúceho minima v dohodách prvej etapy. Tretí model vytvárania trhových vzťahov, zameraný na rozvoj paralelných štruktúr v ekonomike s využitím už vytvorených prvkov trhovej infraštruktúry. Autonomizácia národných ekonomík - predpoklad utvárania národných trhov.