Sotrudničestvo v ATR: osnova, vozmožnosti, specifika. 2. - Celiščev, I.
Charakteristika nového ekonomického združenia Ázijsko-tichooceánskej ekonomickej rady (ATER) pozostávajúceho z 12 štátov tejto oblasti. Podmienky a úroveň ekonomického rozvoja týchto štátov sú veľmi rozdielne. Veľké rozdiely sú aj v kultúrnych, historických, politických a národnostno-psychologických tradíciach. Vyspelé i rozvojové štáty vystupujú ako rovnocenní partneri. Úlohy a prvé výsledky činnosti ATER. Ďalšie možné formy spolupráce v oblasti.