Společné podniky v Čínské lidové republice. - Cerhonek, J.
V ČĽR sa už viac ako 10 rokov široko aplikuje forma spoločných podnikov (joint ventures). Význam spoločných podnikov v ekonomike ČĽR. Hlavní zahraniční partneri. Odvetvová štruktúra spoločných podnikov. Pravidlá a právny základ formovania a rozvíjania spoločných podnikov. Prevádzka spoločných podnikov. Skúsenosti zahraničných partnerov. Koncepcia ďalšieho rozvoja spoločných podnikov ráta so zahraničnou účasťou nielen v malých a stredných podnikoch, ale aj vo veľkých investičných projektoch.