Pracovní právo pro podnikatele. - Jouza, L.
Na úseku súkromného podnikania došlo k zmenám právnych predpisov. Práva a nároky súkromných podnikateľov a ich zamestnancov upravuje novelizované nariadenie vlády ČSFR a zákonník práce. Začal tiež platiť nový živnostenský zákon. Informácie o tom, ako možno prijať zamestnanca do pracovného pomeru, akú mzdu mu vyplácať, ako odškodňovať pracovný úraz, ako uzatvárať kolektívne zmluvy, aké povinnosti má podnikateľ v oblasti sociálneho a nemocenského zabezpečenia, aké sú podmienky zamestnávania absolventov a čo je to kontrolná činnosť.