De la commune a l'Etat: découpage administratif et polarisation de l'espace. - Laurent, L.
Miera polarizácie. Ukazovateľ polarizácie. Od obce k štátu: striedanie polarizovaného a homogénneho priestoru. Desať polarizovaných priestorov tvorí homogénny priestor. Department je pôvodne votrelec, ktorého regionálna ambícia zaniká v prospech nadobecnej úlohy. Polarizovaná jednotka: štát, obvod, obec.