Medicinskoje strachovanije. - Pevzner, A.
Prechod od financovania zdravotníctva z rozpočtu k zdravotnému poisteniu občanov. Využívanie tovarovo-peňažných vzťahov v zdravotníctve. Kritika názorov na zdravotné poistenie ako prerozdeľovací systém, nazývaný "sociálnym" poistením. Poistenec a poisťovateľ - jediný subjekt zdravotného poistenia. Zásady finančnej infraštruktúry zdravotníctva (vytváranie finančných fondov).