Prameny jistoty. Vývoj systémů sociálního pojištění ČSR do roku 1938. - Kociánová, H.
Charakteristika vývoja systému robotníckeho sociálneho poistenia, ktoré zahrňuje poistenie nemocenské, invalidné i starobné v ČSR do roku 1938. Prehľad zákonodarstva. Popis jednotlivých druhov jestvujúceho poistenia a nemocenských dávok. Vdovský dôchodok a penzijné poistenie úradnícke. Porovnanie so súčasnými stavom.