Estimating the mean and covariance structure nonparametrically when the data are curves. - Rice, J.A
Odvodenie metódy analýzy sústavy kriviek, ktoré sú stochasticky modelované ako nezávislé realizácie ľubovoľnej funkcie s neznámym priemerom a štruktúrou kovariancie. Návrh metódy neparametrického odhadu priemernej funkcie za predpokladu, že je hladká.