<The> value of information - An axiomatic approach. - Gilboa, I.
Rieši sa otázka: Ak je daná reálna funkcia na častiach metrického priestoru, aké sú nutné a postačujúce podmienky pre to, aby išlo o hodnotu informačnej funkcie pre bayesovské rozhodovanie? Nástroje, vyvinuté na riešenie tejto úlohy vedú k prekvapujúcim poznatkom i v iných súvislostiach.