Hledání "druhého nejlepšího" řešení. Koncepce federální energetické politiky. - Vostatek, Jaroslav
Trhová orientácia čs. federálnej energetickej politiky je v súlade s celkovou vládnou hospodárskou politikou i s Európskou energetickou chartou, podpísanou za účasti ČSFR 17. decembra 1991 v Haagu. Cieľom energetickej politiky ČSFR je stimulácia hospodárneho a ekologicky opatrného zaobchádzania s energetickými zdrojmi. Úlohy cenovej a daňovej politiky. Predpoklad zavedenia ekologických daní. Orientácia energetickej politiky na hľadanie "druhého najlepšieho riešenia".