Kudy se ubírá naše zemědělství. Rizika a předpoklady dalšího vývoje. - Bernášek, A.
Preceňovanie výrobnej funkcie poľnohospodárstva pri neexistencii voľného trhu a konkurencie viedlo k zvyšovaniu materiálových vstupov, k nízkej finalizácii poľnohospodárskych produktov, k úniku do pridružených výrob. Transformácia na trhové hospodárstvo sa stala nevyhnutnou. Legislatívne predpoklady transformácie. Zhodnotenie agrárnej politiky vlády a výsledkov za rok 1991. Vznik nepriaznivej dôchodkovej situácie poľnohospodárstva a spôsoby jej riešenia. Východiská pre rok 1992.