Domácnosti a strategie nouze. Výsledky šetření ekonomických očekávání a postojů. - Miková, Z.
Sociologický ústav ČSAV uskutočnil v júni 1991 výskum ekonomických očakávaní a postojov občanov. Zhrnutie poznatkov získaných z odpovedí na otázku ako sa zachová domácnosť, ak sa pod vplyvom vonkajších okolností dostane do ťažkej finančnej situácie. Charakteristika preferovaných riešení jednotlivcov i celých domácností.