Transformační proces čs. ekonomiky a adaptace podnikové sféry. 3. - Zima, Z.
Kvalitatívne ukazovatele práce podnikov: produktivita práce z hodnoty pridanej spracovaním, produktivita práce v reťazi zhodnocovacieho procesu, vzťah rastu produktivity práce a exportu, vzťah produktivity práce a zisku, relácia zisku k aktívam a štruktúra aktív a pasív. Ocenenie súčasnej a budúcej rentability podnikov a vypracovanie dlhodobej stratégie podniku.