Organizace informací jako součást řízení podniku. - Sotona, F.
Dekompozícia a kompozícia organizácie riadenia a organizácia informácií v podniku. Nesystémový prístup a systémový prístup a ich hodnotenie. Možná dekompozícia organizácie (všeobecne-informačná pyramída, strategický prehľad funkcií organizácie riadenia a organizácie informácií podniku, podsystém účtovníctvo a evidencia údajov riadenia). Kompozícia (uzavretý mono-, duo-, triosubsystém, zákonitosť času, interakcia v systéme).