Bankrot jako lék. - Kinkor, Jiří
Bankrot je prirodzený a zdravý proces, v ktorom trh vylučuje neschopné podniky v záujme celospoločenského organizmu. Výrobné faktory - kapitál a pracovná sila - sa so zánikom firmy uvoľnujú a budú použité tam, kde prinesú väčší efekt.