Účetnictví a tržní hospodářství. - Chlachula, A.
Názory na funkciu účtovníctva v trhovom hospodárstve od jeho redukcie na súčasť informačného systému podniku ku jeho významu v makroekonomike. Sledovanie procesu hospodárskej činnosti podľa zodpovednosti i podľa výkonov. Cesty ku automatizácii ekonomicko-organizačného modelu informácií. Predpoklady štandardizácie informačných sústav.