Obchodní společnost nově. 5. Podnikatel a paragrafy.
Účastinná spoločnosť predstavuje zavęšenú právnu formu obchodnej spoločnosti kapitálového typu. Môže byť založená nielen za účelom zárobkového podnikania ale aj za nezárobkovým, nepodnikateľským účelom. Jej základným inštitútom je účastina - cenný papier prezentujúci podiel spoločníka na základnom majetku. Rozlíšenie účastín na meno a na majiteľa. Možnosť vydávania zamestnaneckých a prioritných účastín.