Základní jmění a jeho funkce. Budoucím akcionářům. - Nesnídal, Jiří
Základný majetok účastinnej spoločnosti predstavuje kapitálový základ jej finančného hospodárenia. Obchodný zákonník v 162 určuje minimálnu hranicu jeho hodnoty - musí predstavovať najmenej 1 milión Kčs. Nepeňažité vklady, tzv. prínosy (apporty) ako ďalšia súčasť základného majetku. Podmienky zmeny vlastníka účastín. Obmedzujúce pravidlá pre nakladanie so základným majetkom obsiahnuté v Obchodnnom zákonníku. Miera prosperity.