World war II and the quality movement. - Juran, J.M
Základy metód a systémov starostlivosti o akosť produkcie vznikli za II. svetovej vojny. Nadväzovali však na predchádzajúce obdobie industrializácie USA charakterizované Taylorovým systémom výdobytkami vedeckotechnickej revolúcie a prvou vlnou štatistického riadenia akosti. Druhá vlna štatistickej kontroly akosti vo vojnovej produkcii. Inšpekcie u dodávateľov techniky. Úloha normalizačných dokumentov v povojnovej výstavbe Japonska. Tretia vlna štatistickej kontroly akosti a ďalšie výhľady vývoja.