Zkušebnictví dnes a zítra. - Petřík, V.
Potreba dosiahnuť súlad čs. skúšobníctva so zámermi vyspelých európskych krajín a s potrebami trhu viedla MÚNM (Federálny úrad pre normalizáciu a meranie) k riešeniu situácie zavedením novej praxe pri vydávaní výnosov, ktorými sa určujú výrobky k povinnému schvaľovaniu a spracovaním tzv. "malej" novely zákona o štátnom skúšobníctve. Uvedenie nových prvkov tohto zákona. Spolupráca so skúšobňami v zahraničí ako prostriedok zvýšenia úrovne čs. skúšobníctva.