Skrytá reklama, nebo plnění zpravodajské povinnosti? Rozvoj podnikání, právo a konflikty hodnot. - Hajn, P.
Zákon č. 468/1991 Zb., o prevádzkovaní rozhlasového a televízneho vysielania vymedzuje aj povinnosti prevádzkovateľov vznikajúce v súvislosti s vysielaním reklám. V § 6 je zakázaná skrytá reklama a tiež reklama, ktorá využíva podprahové vnímanie človeka. Zákaz krytej reklamy chráni spotrebiteľa, prispieva k rovnosti konkurenčných podmienok. Vysvetlenie pojmu plnenie spravodajskej povinnosti spojenej s právom verejnosti na informácie.