CIM - počítačom integrovaná výroba. IV. Prostriedky realizácie CIM. - Wessely, E.
Miesto pracovných staníc distribuovaných číslicových riadiacich systémov a ich funkcie pre užívateľa. Lokálne počítačové siete. Komunikačný protokol pre automatizovanú výrobu. Charakteristika sedemvrstvého OSI modelu (Open System Interconnection) ako vzorového univerzálneho komunikačného systému medzi počítačmi. Charakteristika architektúry vrstiev. Databázy CIM.