Od logického programování k paralelismu. - Zlatuška, J.
Logické programovanie zasadené do kontextu paralelizmu bolo východiskom vzniku novej rodiny paralelných programovacích jazykov. Uvedenie základných myšlienok a techník, ktoré z týchto jazykov vytvárajú mocný a elegantný nástroj pre popis a implementáciu paralelných algoritmov. Praktické implementácie a modely paralelného programovania.