Les 100 plus grandes villes du monde. - Moriconi-Ebrard, F.
Definícia mestskej jednotky. Čo je geopolis? Čo je mesto? Základné údaje o svetových mestách. Mexiko nie je najväčším mestom sveta. Megalopolis - najrozsiahlejšie mesto. Význam predmestí. Sto najzaľudnenejších aglomerácií sveta v r. 1990. Atraktívnosť veľkých miest. Vznikajú tropické mestá. Rastu najväčších miest nestačí dych.