Les quartiers des grandes villes: contrastes sociaux en milieu urbain. - Mansuy, M.
Mestské štvrte sa vyznačujú sociálnym štatútom ich obyvateľov. V centre je izolované obyvateľstvo, na okrajoch miest početné rodiny. Marseille, Bordeaux, Lyon: tri identity. Staré priemyselné predmestia. Charakteristika severných miest. Dve štvrte typické pre juhovýchod. Modely miest Lyon a Toulouse. Marseille a Lens. Mapa štvrte - obraz ekonomickej úlohy a vnútornej organizácie miest. Vyľudňovanie robotníckych štvrtí.