Futurologické prvky v díle J.A. Komenského. - Halaxa, V.
Charakteristika základných čęt súčasného obdobia vytvárajúcich problémy, ktoré ľudstvo bude musieť neodkladne riešiť. Názory Komenského, že problémy týkajúce sa celého ľudstva musí ľudstvo riešiť v porozumení a spoločne. Charakteristika prognostického charakteru myšlienok J.A. Komenského a jeho hľadania praktických nástrojov celosvetového porozumenia.